Forside » Diverse sommertøj » Hvornår er det sommertid i Danmark?

Hvornår er det sommertid i Danmark?

skrevet i: Diverse sommertøj 0

Hvornår er det sommertid i Danmark?

Hvornår er det sommertid i Danmark? Sommertiden i Danmark går fra den sidste søndag i marts til den sidste søndag i oktober. I Danmark bruger vi sommertid for at forlænge tiden med mest muligt lys. Desuden giver sommertiden os muligheden for at spare på strøm og energi til lamper. Så bruger vi i stedet dagslyset som lyskilde. Om sommeren står solen tidligt op, og det er det sollys, vi vil benytte. Det gør vores aftener længere med sollys, hvor vi ikke behøver at bruge strøm.

Huskeråd til at stille uret

Hvis det er svært at huske, hvordan vi stiller uret, så kan du tænke på dine havemøbler. Når sommeren kommer stiller du havemøblerne FREM. Og når det bliver vinter, sætter vi havemøblerne TILBAGE. Så sommeren betyder, at uret skal sættes 1 time FREM, og vintertid betyder, at uret skal sættes 1 time TILBAGE.

Sommertid er kjoletid

Sommeren er tid til at finde den lette garderobe frem. Shorts, kjolerbikinier og solbriller skal findes frem fra gemmerne. Pakker du hvert år sommertøjet ned, så er det nu her i slutningen af marts, at du kan finde det frem igen. Der kan stadig være nattefrost, men solskinstimerne bliver nu flere. Gennemsnitlig har vi i marts måned fire solskinstimer. I april stiger det til seks solskinstimer pr dag.

Hvornår fik vi sommertid i Danmark?

Skiftet til sommertid startede i Østrig og Tyskland i april 1916. I maj-måned samme år fulgte Danmark med og indførte sommertid, som vi har haft lige siden. På grund af Første Verdenskrig skulle vi spare på strømmen og derfor blev skiftet indført.

De seneste år har der været diskutioner om at afskaffe sommertiden. Planen er, at i år 2021 vil det være sidste gang, vi stiller urene. I stedet skal der være en fælles helårstid i Europa. Der bliver stadig forhandlet om, hvilken tid vi skal gå efter. På grund af coronavirussen er der dog kommet et andet fokus, som sikkert udskyder planerne om at afskaffe sommertiden.