Forside » Badetøj » Hvordan vasker man tøj? En guide til vasketøj

Hvordan vasker man tøj? En guide til vasketøj

skrevet i: Badetøj 0
Hvordan vasker man tøj

Her får du en guide til vasketøj, så du er sikker på at tøjet får den behandling, det kan holde til, og så du er sikker på, at det bliver helt rent. Hvordan vasker man tøj? Når vi vasker tøj, gør vi det både for at få det rent for skidt og snavs, og vi vasker det for at få bakterier ud af stoffet. Bakterier ser vi ikke – men de er der. Under sygdom er det især vigtigt, at vi vasker og holder vores tøj, håndklæder og sengetøj rent så vi sikrer en god hygiejne.

Før tøjvask – Sortér dit vasketøj:

Det letteste er ofte at have flere vasketøjskurve. Så har du én til vask på 30 grader og én til 60 grader. Tjek altid tøjets mærkater, for at være sikker på, hvor høj temperatur det kan tåle. Så risikerer du ikke, at dit tøj krymper eller at det måske kræver rens ved et vaskeri.

Sortér også gerne dit tøj i farver, så mørkt tøj bliver vasket for sig, og hvidt tøj bliver vasket for sig. Vasker du en hvid skjorte sammen med nye, blå jeans, så kan du forvente at have en lyseblå skjorte efter vask.

Hvordan vasker man tøj:

Vasketøjskurven til 30 grader:

Heri skal du have:

Vasketøjskurven til 60 grader:

Heri skal du have:

  • Håndklæder
  • Vaskeklude
  • Viskestykker
  • Karklude
  • Sengetøj (lagen, pude- og dynebetræk)
  • Underbukser

Har du været syg, er der fækalier eller opkast på tøjet, så er det nødvendigt at vaske ved højere temperaturer for at få alle bakterier væk. 90 grader kan få bakterierne væk herfra.

Efter tøjvask – Vask hænder, og hæng tøjet op:

  • Når du har lagt vasketøjet i vaskemaskinen, er det vigtigt at du vasker dine hænder, så du får alle bakterier fra det beskidte tøj af. Så fører du heller ikke bakterier fra det beskidte tøj og videre rundt i dit hus.
  • Har du en tørresnor udenfor, så brug den endelig og spar på energien til tørretumbleren. Hæng tøjet op efter vask, så det kan lufte og ikke hænger for tæt på det andet våde tøj.
  • Har du været i svømmehal og badet i klor, eller har du været på stranden og badet i saltvand? Klik her for at få tips og råd til vask af badedragt og bikini.

Har du problemer med din vaskemaskine eller tørretumbler, så anbefaler jeg, at du kontakter Aktiv Hvidevareservice (klik her). De er landsdækkende, har professionelle og hurtige montører, og så samarbejder de med flere større forsikringsselskaber.