Forside » Badetøj » Find den rigtige badedragt

Find den rigtige badedragt

skrevet i: Badetøj 0
Find den rigtige badedragt

Badedragten vinder ind som det populære badetøj, når vi skal på stranden eller i poolen. Fordelene ved at bruge en badedragt er, at du slipper for at bekymre dig om, hvor din top er blevet af, når du stiger op fra havet eller poolen. Selvfølgelig mens en flok turister tjekker dig ud. Badedragten bliver siddende. Har du det ikke godt med at gå i bikini og vise bar hud? Så er en badedragt lige det badetøj, du har brug for, hvor du får dækket det meste af din krop.

Det er skønt, forfriskende og befriende at bevæge sig ud i en pool, mens solen varmer skønt om sommeren. Svømning er god træning for din krop, da du ikke belaster dine led (som eksempelvis ved løb, hvor dine knæ tager meget af belastningen). Derudover får du hele kroppen i gang, så mange af dine muskler bliver rørt. Især brystsvømning giver en god træning af musklerne. Der får du både trænet ryg, bryst, overarme, inder- og yderlår.

Badedragter til damer

Badedragter til damer finder du i mange lækre farver, og her er det helt i orden at skeje ud med farver knald på. Badedragter kan du finde i den traditionelle form. Der findes også badedragter med ben, badedragter med skørt, og badedragter til gravide. Hverisær tager de hensyn til dit behov, når du svømmer.

Når du prøver en badedragt, så skal den hellere være en smule for stram end løs. En løs badedragt skaber let luftbobler under stoffet, og de gør, at du kommer til at svømme langsommere. Dertil bliver badedragtens stof ofte løsere, når det kommer i vand.

Du kan få badedragter med støtte til brysterne. Enten har badedragten en ekstra foret inderside eller der kan være indsyet bøjler i badedragten.

Når du prøver en badedragt, så vær opmærksom på syningerne. Svømmer du meget brystsvømning, er det godt at give hoften mulighed for at kunne bevæge sig, når benene trækkes op og sparker ud til siden. Til brystsvømning vil det derfor være ideelt med et højt snit i en badedragt. Svømmer du crawl bør du i stedet se på, hvordan ryggen er formet. Skuldrene skal gerne have mulighed for at kunne bevæge sig frit, så derfor er en ryg med krydsede stropper at foretrække.

Vask af badedragt og bikini

Din badedragt skal ikke have samme vask som dit andet tøj. Her får du tips til at holde dit badetøj rent:

  • Efter en svømmetur vasker du din badedragt og bikini i hånden i koldt vand (eventuelt med vaskemiddel til fint tøj). Saltvand og klor skal ud af tøjet, så det ikke misfarver stoffet. Stoffet i badetøjet bliver udvidet, når vi har det på. Det kolde vand får stoffet til at trække sig sammen igen.
  • Du må ikke bruge skyllemiddel til dit badetøj, da det kan ødelægge elasticiteten i stoffet.
  • Så snart du er hjemme, hænger du badetøjet op, så det kan tørre.
  • Brug ikke tørretumbleren til dit badetøj.
  • Vrid ikke din badedragt for meget. Det strækker stoffet.

For vask af tøj iøvrigt kan du tjekke vasketips her fra Aktiv Hvidevareservice.